Psolanica LDK

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Hykmete Bajrami izjavila je da je premijer Albin Kurti najodgovorniji za neuspjeh plana ministarke prosvete Arberie Nagavci o nadokandi nastave subotom zbog štrajka u prosveti jer joj je dozvolio da se ismejava učenicima i njhovim roditeljima.

Bajrami je na Facebooku navela da bi Kurti trebalo da smatra ministarku prosvete najodgovornijom što nema nastave subotom, po planu koji je donela.

"Arberie Nagavci je odgovorna zašto je nadokanada nastave i ove subote propala. Glavna odgovornost je na Albinu Kurtiju koji dozvoljava ministarki da ismejava hiljade djece i porodica. Premijer bi trebalo da traži od ministra Nagavci da što prije postigne dogovor s roditeljima o nadoknadi izgubljenih časova zbog štrajka. Ako plan za nadoknadu časova ne uspije sljedeće subote, onda ministarka prosvete treba odmah da odgovara i da bude smenjena", navela je Bajrami.

Prema njenim riječima, vladajuća stranka je došla u Vladu da riješi sva "nacionalna i međunarodna pitanja", ali je dovela do propadanja ekonomije, zdravstva i neuspjeha u diplomatiji.

Izvor: Kosovo Online