Zbog navoda spotu

Zamjenik gradonačelnika Skenderaja Sami Lushtaku najavio je da će tužiti premijera Albina Kurtija zbog navoda spotu Pokreta Samoopredjeljenje u kome je predstavljen kao "iznuđivač, lopov, vlasnik carinskih terminala i preduzeća", prenosi Gazeta express.

Lushtaku, jedan od ključnih ličnosti nekadašnje OVK, naveo je da pravosuđe mora da djeluje protiv "Kurtijevih trikova".

"Apsolutno znam oba vlasnika, a ja nemam veze sa terminalima. Ne znači da sam akcionar ako odem kod nekoh od njih. Ako popijem kafu u kafani, to ne znači da sam ja vlasnik bara. Kurti to namjerno radi, pošto propagandu koristi već 15 godina, nastavlja stari trik. On je napravio taj spot da pokrije svoje neuspjehe. Video sam takve spotove u vrijeme Miloševića. Spreman sam da se suočim sa istinom, ali ne i sa lažima i obmanama Albina Kurtija", kaže Lushtaku.

Lushtaku je naveo da se moraju pružiti argumenti i činjenice, kada neko iznosi optužbe.

"Gospodin Kurti je bacio nešto kao bombu. Nemojte više da lažete građane. Moram da vam kažem istinu, ako sam vlasnik preduzeća, neka pravda bude zadovoljena", kaže Lushtaku.

Kada je riječ o navodima Kurtija da su "za paljenje automobila internog revizora Univeziteteskog kliničkog centra Kosova odgovorne kompanije za obezbjeđenje" i konstatacije da "korumpirani ljudi treba da budu u zatvoru", Lushtaku je negirao da je on vlasnik kompanije za obezbjeđenje.

"To je sin mog brata, sa partnerom koji je poznat imenom i prezimenom. Ako su zaista prekršili svoje obaveze, tu je pravosuđe, a ne Kurti, nije pravosuđe sam Kurti i Vlada. Tužilaštvo istražuje, to je zakon, a ne Kurti. Kompanija za obezbjeđenje nije moja, lako se može provjeriti, a lako se može provjeriti i za terminal", kaže Lushtaku.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express