Pojasnio

Nekadašnji potpredsjednik Skupštine Kosova Petar Miletić potvrdio je vijest o angažmanu u kabinetu premijera Kosova Albina Kurtija, ali i dodao da nije tačno da će biti spoljnopolitički savjetnik, prenosi Danas.

"Informacija koja je objavljena je samo do pola tačna. Nisam imenovan za spoljnopolitičkog savjetnika, već za spoljnog konsultanta Albina Kurtija, koji je finansiran od strane Vlade Njemačke, preciznije ministarstva spoljnih poslova Njemačke za pitanja zajednica", naveo je Miletić u pisanoj izjavi za taj beogradski dnevni list.

Miletić je dodao da će imati samo savjetodavnu, ali ne i presudnu ulogu u donošenju odluka.

Faksimil odluke Kurtija o imenovanju Miletića, u kojoj se navodi da su dužnosti i odgovornosti savjetnika regulisane Uredbom Vlade Kosova za oblasti administrativne odgovornosti kabineta premijera i ministarstava, objavio je portal na albanskom "Demokracia".

Miletić je 2012. godine bio potpredsjednik Skupštine Kosova ispred Samostalne liberalne stranke.

On je te godine osudio akciju pokreta Samoopredjeljenje na graničnim prelazima Merdare i Končulj.

Taođe je, prema navodima medija, rekao 2016. godine da Zajednica srpskih opština nikada nije morala da dođe na dnevni red, jer „kosovski Srbi i bez ZSO imaju dovoljno zaštite u Ustavu Kosova i kosovskim podzakonskim aktima".

Izvor: Danas