Portparol Vlade

Portparol Vlade Kosova Perparim Kryeziu saopštio je da je održano preko 30 sastanaka između predstavnika Vlade Kosova i sindikata, dodajući da nema volje sindikata da se krene napred.

"Održano je preko 30 sastanaka Vlade i sindikata. Dakle, postojala je komunikacija. Bilo je sastanaka. Većina sindikalnih zahtjeva je riješena ili se riješava. Nedostaje razumnost zahtjeva za dodatnih 100 eura i spremnost sindikata da krenu napred“, rekao je Kryeziu.

Do sada su se premijer Kurti, prvi potpredsjednik vlade i šef kabineta premijera sastali najmanje dest puta sa predsjednikom štrajkačkog veća Andheom Hikollijem, dodao je Kryeziu.

"Ministar finansija, rada i transfera, Hekuran Murati, održao je četiri sastanka sa predstavnicima sindikata, uključujući  sa štrajkačkim vijećem. Ministar zdravlja Rifat Latifi najmanje četiri sastanka sa predstavnicima sindikalnih ogranaka. Ministar unutrašnjih poslova, Xhelal Sveçla, imao je šest sastanaka sa sindikatima policije, vatrogascima, medicinskim sestarama", napisao je on.

Izvor: Kosovo Online