Lider AAK-a

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj nazvao je Kurtijevu vladu "kućom budala" koja nije svijesna odgovornosi i naglasio da rušenje Vlade nije prioritet, već postizanje konačnog dogovora sa Srbijom, prenosi Reporteri.

Haradinaj je istakao da je Vlada Kosova načinila velike greške kada su u pitanju kapitalne investicije.

"Vlada je u fazi propadanja. Trebalo bi da se fokusiramo na kapitalne investicije. Od 704 miliona eura namjenjenih kapitalnim investicijama, realizovano je samo 79 miliona. Preko 600 miliona eura nije angažovano u privredi i novac koji nije iskorišćen je obezvrijeđen zbog rasta cijena. Ovih obezvrijeđenih 600 miliona svelo se na 400 miliona zbog poskupljenja", rekao je Haradinaj.

Lider AAK istakao je da ovo predstavlja kršenje zakona.

"Imamo posla sa kućom budala, Samoopredjeljenje u Vladi i ne shvata kolika je njihova odgovornost", dodao je on.

Haradinaj je naglasio da se u ovom trenutku ne radi na rušenju Kurtijeve vlade, iako bi Kurti mogao da bude svrgnut sa vlasti. Ipak, kako kaže Haradinaj, to, u ovom trenutku, ne bi bilo dobro za Kosovo.

Kako je istakao prioritet je postizanje dogovora sa Srbijom.

Prema Haradinaju, rušenje Vlade ne može da bude prioritet u trenutku kada je zaključivanje konačnog sporazuma Kosova i Srbije dospelo na dnevni red američkog predsjednika Josepha Bidena.

Haradinaj je naglasio da su saveznici Kosova zabrinuti zbog Kurtijevih postupaka.

On je insistirao da se politički faktori udruže kako bi ojačali poziciju Kosova u ovom trenutku, kako bi pomogli SAD pri sklapanju sporazuma sa Srbijom.

"Moramo da satjeramo Srbiju u ćošak i dobijemo priznanje“, naglasio je on.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri