Reakcija na

Analitičar Halil Matoshi objavom na Facebooku reagirao je na "prijetnje" Vlade štrajkačima da će štrajkačima "zaustaviti plate".

Matoshi je rekao da su štrajkači suspendirani s posla "samo u fašističkom režimu Miloševića".

Za sekretara Ministarstva finansija Enisa Spahiua Matoshi je rekao da je "nepismeni idiot".

"Čak i još jedan nepismeni idiot koji je unaprijeđen na mjesto sekretara ovog ministarstva, Enis Spahiu, dokazuje da je samo funkcionalno nepismen i ništa više!?“, napisao je Matoshi na Facebooku.

Cijeli post Halila Matoshija na facebooku:

Štrajkači su suspendirani s posla samo u Miloševićevom fašističkom režimu!

1.
Član 1. kosovskog zakona o štrajku čini štrajk legalnim i garantuje ustavno pravo na sindikalno organiziranje:

"Ovaj zakon ima za cilj garantovati slobode i prava vezana uz organiziranje i sudjelovanje zaposlenika na Kosovu u štrajku prema međunarodnim standardima."

2.
Zakon o štrajku ih naziva legalnim u član 18. tačka 1. oslobađa subjekte štrajka od radnih obaveza, sve dok štrajk traje, a ne oslobađa Hekurana Muratija - ovog glasnog staljinistu - da djeluje i suspendira radnike s posla i prestati im isplaćivati plate: Jer zakon priznaje štrajk kao legalnu aktivnost!

3.
Čak i drugi nepismeni idiot koji je unaprijeđen u sekretara ovog ministarstva, Enis Spahiu, dokazuje da je samo funkcionalno nepismen i ništa više!?

4.
Čitajte vi politički analfabeti, a ako ne znate, tražite tumačenje od bilo kojeg normalnog pravnika, ako ga ima u vašoj Vladi:

Tačka 2. člana 18. sankcionira protumjere države kao nezakonite.

“Prekid ili otkaz iz radnog odnosa zbog sudjelovanja u zakonskom štrajku je nezakonit."

P.S.
Još uvijek ima živih učitelje i ostalih radnika koji pamte štrajk od 3. septembra 1991. radi ispunjavanja svojih prava, a Milošević im je govorio: "Ja odlučujem koliko prava da im dam , a koliko da im uzmem"!!!