Šef poslaničke grupe AAK-a

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri rekao je premijeru Albinu Kurtiju da je njegova vlada, u svijetlu nedavnih događaja na sjeveru Kosova, pokazala slabost, prenosi Gazeta Express.

"Nije nas briga šta se dešava ni sa vladom, ni sa strankama, naš problem je jednostavan. Vi ste slabi, vaša vlada je slaba pred Srbijom, građani Kosova su slabi od kada ste doneli tu odluku u 12 sati noću. Naudio si svom bliskom kolegi (Besniku Bislimiju), koji se bori za dijalog", rekao je Tahiri tokom zasjedanja parlamenta.

Tahiri je rekao Kurtiju da će, kada 1. septembra počne primjena reciprociteta, opozicija stati uz Vladu "protiv Srbije".

"Prvog septembra ponovo ćemo biti sa vama i bićemo sa vama protiv Srbije, ali nemojte grešiti u ponoć, u 12 sati, zovite ljude, pripremite se, preduzmite akcije, donosite izvršne odluke, povećajte te plate, šta se dođavola desilo sa tim platama u zadnjih godinu i po dana. Donosite odluke, šta god hoćete, i imate našu podršku, protiv Srbije, imate je, imali ste je za referendum u Srbiji, imali za srpske izbore. Onog dana kada ste stali iza odluke, sljedećeg dana smo izašli kao poslanička grupa, dali smo našu podršku", kazao je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express