Bivši kosovski diplomata Anton Berisha kazao je da premijer Vlade Crne Gore Dritan Abazović prevarant, koji je, kao i premijer Kosova Albin Kurti, došao na vlast kroz slogane o dobrom upravljanju i borbi protiv korupcije, prenosi Reporteri.

"Prerušen pod plaštom građanske orijentacije, on gradi most sa Srpskom pravoslavnom crkvom, koja, ne ulazeći u druge detalje, ne priznaje ni Crnu Goru kao državu, ni samu crnogorsku naciju, kao što ne priznaje ni državu Kosovo“, istakao je Berisha.

Berisha je dodao da je Abazović prototip Kurtija.

"Ovaj prevarant, baš kao i njegov prototip Kurti na Kosovu, koji je na vlast došao kroz parole za protiv korupcije, dobro upravljanje i druge trikove, zapravo je postao prvi premijer Crne Gore koji tradicionalno napada državu koja je podržavala Albance tokom rata 1998. i 1999. godine i koja je, pod komplikovanim okolnostima, priznala Kosovo kao nezavisnu državu“, naglasio je on.

Bivši diplomata je naveo da podržava inicijativu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da skloni Abazovića sa mjesta premijera.

"U potpunosti podržavam inicijativu predsjednika Đukanovića da se sa mjesta premijera zbaci takozvani Albanac Abazović, koji je svoju poziciju jasno iskoristio za ostvarivanje srpskih interesa zabijanjem noža u leđa sopstvenoj zemlji“, zaključio je bivši zamjenik ministra spoljnih poslova Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri