Sastanak sa Blinkenom

Premijer Albin Kurti rekao je da je tokom sastanka sa američkim državnim sekretarom Antonijem Blinkenom razgovarano i o dijalogu, kao i da je Kosovo posvećeno postizanju sporazuma usredsređenog na međusobno priznavanje, prenosi Klan Kosova.

„Zajedno sa predsjednicom Osmani, u pratnji našeg ambasadora u Sjedinjenim Američkim Državama Ilira Dugolija, sastali smo se sa američkim državnim sekretarom Antonijem Blinkenom“, rekao je Kurti.

Kurti je naveo da su „sa sekretarom Blinkenom razgovarali o dobrom upravljanju, borbi protiv kriminala i korupcije, ekonomskom razvoju i socijalnoj podršci kao odgovoru na potrebe građana Republike".

"Istakli smo naše odlične bilateralne državne odnose i mogućnosti za njihovo unapređenje, posebno na ekonomskom planu sa više investicija i na komercijalnom planu sa više razmjene. Razgovarali smo i o demokratizaciji regiona i jačanju vrednosnih i političkih saveza za suočavanje sa uticajima i opasnostima koje prete Zapadnom Balkanu. Članstvo Kosova u NATO programu Partnerstvo za mir i podizanje odbrambenih i bezbednosnih kapaciteta i kapaciteta Kosova doprinelo bi održivom miru i dugoročnoj stabilnosti cijelog regiona“, dodao je on.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova