Problemi se gomilaju

Političkim liderima je obično potrebno 100 dana da bi se dokazali, a ministru zdravlja Rifatu Latifiju ovih dana ističe dvostruko više vremena koje je proveo na vlasti, a nije uradio skoro ništa, prenosi Albanian post.

Latifi je na svojoj prvoj konferenciji za medije izjavio da je imao u vidu koncept kako će zaustaviti odlazak ljekara sa Kosova. Od tada je preko 110 ljekara napustilo Kosovo i još više medicinskih sestara.

U Univerzitetskoj bolnici Kosova problemi se samo gomilaju. Prenatrpanost klinika, duge liste čekanja, nedostatak terapija i aktivan bojkot usluga samo su neki od problema sa kojima se bolnica suočava.

Fond zdravstvenog osiguranja i inicijative za izmenu zakona ostali su nemi na ove probleme. Sat je stao i na Nacionalnom institutu za javno zdravlje Kosova.

Borba više nije za unapređenje sistema, već unutar sistema. Informacija je da je crv ušao u hijerarhijsku strukturu u okviru Ministarstva zdravlja i da je truljenje krenulo odozgo.

Ministar ne odgovara za poslove, a funkcioneri ne odgovaraju ministru. Najveći raskol je između Latifija i nekih ljudi na ključnim pozicijama u lancu koji omogućava normalno funkcionisanje u ministarstvu.

Izvor: Kosovo Online/Albanian post