Javnost to ne zaslužuje

Predsjednik Sindikata privatnog sektora Kosova Jusuf Azemi izjavio je da svi protesti moraju da budu u skladu sa zakonom i naglasio da je protiv upotrebe nasilja i napada na institucije iako, dodaje, kosovski lideri često to zaslužuju, prenosi Ekonomija onlajn.

"Nekoliko puta smo protestovali, ali nikada nismo i ne mislimo da treba da dođe do nasilnih protesta, iako često naši lideri to zaslužuju, ali javnost to ne zaslužuje i niko u javnosti ne želi da neko baci kamen na parlament i Vladu Kosova. Ali da li to zaslužuju? Oni to zaslužuju! Međutim, mi nemamo tu kulturu, mi ćemo tražiti pravdu i svoje pravo, ali ne napadom na naše institucije jer premijer danas može biti tvrdoglav, ali sutra može biti drugačije kao i sa našim institucijama", rekao je Azemi.

Predsjednik Novog sindikata KEK Nexhat Lumnica rekao je da su zbog pritiska članstva zbog loših uslova rada prinuđeni da učestvuju u protestima i da se, nažalost, samo tako mogu čuti zahtjevi radnika.

Lumnica kaže da je od osnivanja taj sindikat organizovao 24 protesta, od čega dva u vrijeme aktuelne vlade.

"Probudili smo sindikate, ne samo da smo htjeli da ih probudimo već smo imali pritisak članstva, jer su radnici nezadoviljni zbog nepoštovanja njihovih prava i da smo prinuđeni da protestujemo", rekao je Lumnica.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online