Savjetnik premijera

Savjetnik premijera Kosova Jeton Zulfaj rekao je da bi albanski faktor koji je postao dio inicijative "Otvoreni Balkan" trebalo da prati politiku Kosova prema Srbiji i da stane iza argumenata koje Kosovo za odbijanje učešća u toj inicijativi, jer nije priznato kao ravnopravna stranka, prenosi Koha.

"Navodimo činjenice kada se suočavamo sa Srbijom, nepriznavanje dokumenata, opstrukciju sprovođenja sporazuma iz Berlinskog procesa i druge. Ako je za Ramu ovo paranoja, ne mogu da komentarišem kako je došao do ovog zaključka. Neka nam Rama kaže da li je našao rješenje da Srbija prizna dokumenta građana Kosova. Ne možemo da spekulišemo o razlozima zbog kojih je ušao u 'Otvoreni Balkan', ali znajući na osnovu kojih premisa Srbija blokira Kosovo, jasno je kakvi će biti zaključci na Otvorenom Balkanu", rekao je Zulfaj.

Zulfaj je dodao da je Kosovo to koje ima problem sa Srbijom.

"Albanski faktor mora da prati politiku Kosova prema Srbiji. Mi smo ti koji definišemo našu politiku prema Srbiji. Oni treba da se postroje iza argumenata koje iznosimo", rekao je Zulfaj.

Zulfaj lično "Otvoreni Balkan" smatra simbolom za promociju ruskih interesa na Balkanu, ali ipak dodaje da tu inicijativu podržavaju SAD i EU.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore