Traže povećanje plata

Sindikat medicinskih tehničara održaće 5. aprila štrajk ispred Univerzitetskog centra Kosova zbog, kako su naveli u saopštenju, neodgovaranja Ministarstva zdravlja na zahtjeve ovog sindikata, prenosi Reporteri.

"Zahtjevi sindikata su da koeficijent plate bude 7,1 za sve medicinske tehničare, odnosno 70 odsto od plate ljekara, kako je bilo do sada. Ostali zahtjevi su trenutno povećanje plaćanja noćne smjene sa 18 eura na 36, plaćanje dodatnog rada, odnosno dodatnih sati, da se plati rizik na radu, kao i rad vikendom, kao što se plaća ljekarima", navodi se u saopštenju Sindikata.

Štrajk će početi u 8 časova, trajaće sat vremena, a iz Sindikata medicinskih tehničara pozvali su sve članove da se okupe ispred zgrade Direkcije Univerzitetsko kliničkog centra.

Sindikat dalje navodi da je Štrajkačko vijeće dužno da tokom štrajka sarađuje sa Direkcijom Univerzitetsko kliničkog centra, "kako bi se obezbjedio minimum procesa rada, kada je takav rad neophodan za život i bezbjednost građana ili je uslov nezamenljivog života i zdravlje građana".

Izvor: Kosovo Online/Reporteri