Ministar odbrane

Ministar odbrane Kosova Armend Mehaj izrazio je zadovoljstvo zbog osnivanja fonda za bezbjednost navodeći da briga o bezbjednosti građana ne podrazumeva nesigurnost za druge. Mehaj je naglasio da će sutra objaviti informacije o načinu da građani uplaćuju donacije u ovaj fond.

"Postoji velika spremnost da se doniraju finansijska sredstva lokalnim bezbjednosnim institucijama. Dugo se radilo na osnivanju fonda za bezbjednost u koji naši građani mogu da uplate finansijska sredstva. Veoma sam srećan što je konačno ovaj intenzivni rad finalizovan", napisao je Mehaj.

On je istakao da briga o bezbjednosti građana Kosova ne predstavlja prijetnju po ostale.

"Naša bezbjednost nikada nije značila nesigurnost za druge. Umjesto toga, juče, danas i sutra, bili smo, jesmo i bićemo sigurnost i zaštita za sve, bez obzira", istakao je.

Mehaj je pozvao sve koji su u mogućnosti da budu donatori fonda bezbjednosti Kosovskih bezbjednosnih snaga.

"Dajmo svoj doprinos zajedno, za dobro naše odbrambene i bezbjednosne institucije. Za žirante slobode, nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog Integriteta države. Za žirante naših života i imovine, žirante naše bezbjednosti i javnog reda", naoisao je Mehaj.

Kako je istakao, javno će biti objavljene sve informacije o računima i drugim detaljima kako građani mogu donirati sredstva za fond bezbjednosti.

Izvor: Kosovo Online