Ostavka!

Bivši zamjenik ministra spoljnih poslova Kosova Anton Berisha rekao je za Dukadjini, komentarišući ostavku ministra odbrane Armenda Mehaja, da premijer Kosova Albin Kurti vodi avanturističku politiku i da je bilo nagovještaja da će Mehaj podneti ostavku "jer ne može da bude dio vlade koja je pozicionirana protiv SAD i EU".

"Kosovo je projekat vjekovnih Albanaca, ali i Amerikanaca i Evropljana i ne treba da se zavaravaju privremeni avanturisti da sa Kosovom mogu da rade šta hoće. Ljudi koji su vjerovali u Kurtija u iskrenom smislu sada vide da su to njegove manipulacije, vide kako jedan po jedan odlaze ili ih Kurti gura ako nisu u njegovoj izolaciji. Ovde imamo tipičnu situaciju izolacionističke politike koju vode Kurti i njegovi brojni zvaničnici", rekao je Berisha.

Berisha rekao da je bilo informacija da će Mehaj podneti ostavku jer "ne može da bude dio vlade koja je pozicionirana protiv SAD i EU",

"Izgleda da Mehaj nije bio u stanju da se nosi sa političkim igrama koje je Kurti razvio i novim trikovima. Bio je dio NATO vojske", rekao je Berisha.

Berisha je rekao da bi Mehaj "zaradio simpatije" da je podneo ostavku odmah nakon "neuspjeha" KBS-a da učestvuje u zajedničkim vježbama sa NATO-om.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini