Poslanica PDK

Poslanica Demokratske partije Kosova Ganimete Musliu kritikovala je premijera Albina Kurtija, jer prema njenom mišljenju nije predstavio konkretan plan pravilnog upravljanja Kosovom, iako je obećao, prenosi Ekonomija onlajn.

"Promjena je došla na Kosovo, ali je u stvari došla loša promjena. Građani Kosova pokušavaju da prežive, a ne da žive, jer je u ovoj zemlji postalo nemoguće živjeti. Ako grijanje na struju premijer naziva luksuzom, računica koju je stalno upotrebljavao na društvenim mrežama je ruganje građanima", kazala je Musliu.

Prošlo je godinu dana otkako imamo novu vlast, ali kako navodi, Kurti se nije obratio mladima koji konstantno odlaze, niti je išta uradio da ih zaustavi.

"Čekala sam da, uočio obilježavanja nezavisnosti Kosova, premijer izda saopštenje, da apeluje na građane da ne napuštaju zemlju. Ljudi su rekli kako siješ tako i žanješ, a Kurti će da žanje frustraciju, očaj i uništenje zemlje", istakla je Musliu.

Prema njenim riječima, Kurti je navikao da bude u opoziciji "da lomi i da pali“.

Ona dodaje da su poskupjeli svi osnovni proizvodi, dodajući da su se ovim povodom čak i članovi Samoopredjeljenja smijali Kurtiju.

"Kada govorimo o poskupljenju potrošačke korpe ili prehrambenih artikala, ako se sjećate, ja sam to u aprilu prošle godine pokrenula kao pitanje u Skupštini. Čak sam se direktno obratila premijeru i prvo pitali da li zna koliko koštaju kilogram hljeba, litar ulja, litar mlijeka i poslanici Samoopredjeljenja su počeli da se smiju kada sam postavila ova pitanja", dodaje ona.

Ona je navela da hljeb košta 50 centi, iako je premijer najavio da će biti 30 centi kada dođe na vlast, a gorivo košta skoro dva eura.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online