Predsjednica Kosova

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani je nakon trodnevnog boravka u Minhenu i sastanaka koje je tamo imala saopštila da je na njima preneta poruka da je Kosovo odličan primjer doprinosa miru i stabilnosti u regionu.

Osmani je na Facebooku navela da je poseta Minhenu bila intezivna, i da su ona, kao i premijer Albin Kurti i ministarka diplomatije Donika Gërvalla-Schwarz, bili na brojnim panelima i razgovarali sa predstavnicima mnogih država i međunarodnih organizacija.

"Na svim ovim događajima, kao i na bilateralnim sastancima i razgovorima, preneli smo poruku da je Kosovo odličan primjer doprinosa miru i stabilnosti u regionu, dok sprovodi niz reformi koje imaju snažnu podršku građana i međunarodnih partnera", dodala je Osmani.

Navela je da se posvećenost procesu integracije u evroatlantske strukture dokazuje konkretnim akcijama.

"Stoga je imperativ da budućnost naše zemlje u ovim strukturama bude zagarantovana s obzirom na sve veći uticaj Rusije, preko Srbije, u cilju destabilizacije regiona. Kosovo ima mnogo prijatelja u svijetu i mi ćemo ta prijateljstva širiti i produbljivati", poručila je Osmani.

Izvor: Kosovo Online