Tragedija na zabavi

Šest policajaca je uhapšeno, a devet suspendovano u vezi sa, kako se navodi, ubistvom kolege na jednoj proslavi sinoć u selu Zlatar kod Prištine, prenosi Reporteri.

Policijski inspektorat Kosova je saopštio da je jedan policajac uhapšen kao osumnjičeni za ubistvo, a petoro zbog izazivanja opšte opasnosti.

"Policijski inspektorat Kosova je danas poslije ponoći dobio informaciju od policije Kosova da je u prištinskom selu Zlatar došlo do incidenta sa pucnjavom u kojoj je povređeno jedno lice. Istražitelji PIK-a su se odmah odazvali pozivu i na lice mjesta su izašle nadležne policijske jedinice i pritvorski tužilac. Povređeni u ovom slučaju (policajac) je upućen na liječenje i uprkos naporima ljekara je od posljedica povreda, nažalost, preminuo", navodi se u saopštenju.

Na osnovu prvobitne preliminarne istrage, kako je saopšteno, sumnja se da se slučaj dogodio na privatnoj zabavi kojoj je prisustvovalo 15 policajaca, svi van dužnosti.

Uhapšeni policajac je osumnjičen da je počinio krivično djelo ubistvo i odlukom tužioca mu je određeno zadržavanje do 48 sati i on je udaljen sa dužnosti.

PIK je preporučio policiji mjeru suspenzije za još devet policajaca koji su bili prisutni na zabavi.

Tijelo policajca poslato je na Institut za sudsku medicinu u Prištini.

Dalje istražne radnje u vezi sa ovim incidentom nastaviće istražitelji PIK-a u konsultaciji sa nadležnim tužiocem.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri