Predsjednica Kosova

Nakon ubistva jednog policajca na sjeveru Kosova, predsjednica Vjosa Osmani izjavila je da su "ovaj zločin u ranim jutarnjim satima u nedjelju i ranjavanje drugog policajca planirali i izveli srpski kriminalci".

"Ovi napadi još jednom dokazuju destabilizuću moć kriminalnih grupa koje organizuje Srbija, a koje već duže vrijeme, kao što je dokazano napadima na pripadnike KFOR-a, novinare i građane imaju za cilj da destabilizuju Kosovo i region", napisala je Osmani na svom Facebook profilu.

Dodala je da su napadi na snage sprovođenja zakona, napadi na suverenitet Kosova.

Osmani je izrazila očekivanje da će "naši saveznici podržati Kosovo u nastojanju da uspostavi red i sačuva suverenitet u svakom delu Republike Kosovo". Takođe je naglasila da će odgovorni za ovaj napad biti privedeni pravdi.

"Izražavam najdublje saučešće porodici ubijenog policajca i uvjeravamo ih da počinioci ovog terorističkog akta neće moći da izbegnu pravdu. Pozivam sve građane, institucije i političke subjekte da ostanu jedinstveni u ovom trenutku kada Srbija otvoreno osporava teritorijalni integritet, bezbjednost i suverenitet naše Republike. Kao predsjednica Republike imam puno poverenje u Policiju Kosova", zaključila je Osmani.