Kršenje ljudskih prava!!!

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Shemsedin Dreshaj rekao je da Vlada ne bi trebalo da preduzima oštrije mjere da spreči širenje kovida-19, već da koristi sankcije za nepoštovanje postojećih mjera, ali i da bi vakcinacija trebalo da bude obavezna, prenosi Kosova press.

"Preporučujem da vakcinaciju učinite obaveznom, posebno za javne ustanove, što su uradile mnoge zemlje Evropske unije i mnoge zemlje našeg regiona, od danas i Albanija", rekao je Dreshaj, inače specijalista za infektivne bolesti.

Dreshaj je, na sjednici na kojoj se vodi rasprava o situaciji sa pandemijom, rekao da odluka vlade da se zaustave na granici ljudi koji nemaju treću dozu vakcine nije odgovarajuća.

"Skraćenje rada ugostitelja i policijskog časa više doprinosi smanjenju potrošnje električne energije nego upravljanju pandemijom. Pandemija se ne liječi policijskim časom, već zdravstvenim mjerama. Mnogo je razumnije tražiti pasoš za vakcinu u tržnim centrima, školama, na raznim mjestima, što na Kosovu nije urađeno i ne radi se. Akcija zaustavljanja na granici i uslovljavanje trećom dozom vakcine, vjerujte mi, nije odgovarajuće, jer imamo bolest unutra, stoga premijeru otvori granice i posebno granicu sa Albanijom", rekao je Dreshaj.

Izvor: Kosovo Online/Kosova press