Poslanik VV-a

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje (VV) Armend Muja rekao je da Vlada Kosova ne može da kontroliše energetsku krizu u zemlji, već da može samo da obeća da neće biti povećanja cijene struje proizvedene na Kosovu, prenosi Koha.

"To je energetska kriza koju vlada ne kontroliše. To je energetska kriza uvozne struje, a Vlada jednostavno ne kontroliše cijenu uvozne energije. Ali ono što Vlada kontroliše i obećava je da neće biti povećanja cijene energije koju proizvodi KEK. Ono što proizvodimo nema cijenu. Ali ovaj dio koji moramo da uvezemo dobijamo po veoma visokim cijenama", rekao je Muja.

On je za KTV Interaktiv rekao da se zalaže za raskid ugovora sa Elektrodistribucijom (KEDS), jer prema njegovim riječima KEDS nije ispunio određene uslove.

"Treba izvršiti konačnu verifikaciju, nedostaju dva revizorska izvještaja da bismo imali potpuniju sliku, do objavljivanja dva izvještaja ali i procesa praćenja RUE. Uvjeren sam da privatizacija KEDS-a zapravo nije uspjela. Nacionalizovao bih ga, raskinuo bih ugovor sa distributivnom mrežom, ne znam za ostale poslanike, isto mišljenje ima i Vlada", izjavio je poslanik Pokreta Samoopredjeljenje.

Muja je naglasio da treba sačekati 28. januar da se vidi odluka da li će struja poskupeti ili ne i optužio Regulatornu kancelariju za energetiku da je dozvolila KEDS-u i KESCO-u milionske profite.

Izvor: Koha ditore/Kosovoonline