Poslanik Demokratskog saveza Kosova Driton Selmanaj osvrnuo se na činjenicu da je Vlada usvojila predlog o povećanju cijene struje za pojedine potrošaće navodeći da "takvi populisti brinu o narodu samo dok ne dobiju svoj glas, a onda ga uzjašu".

Mediji su juče podsjetili da je aktuelni premijer Albin Kurti tokom predizborne kampanje, tačnije u septembru 2019. godine, najavljivao da će struja na Kosovu pojeftiniti.

"Ne mogu danas da kažem koliko će struja pojeftiniti. Danas ne mogu da to izračunam, ali mi ćemo težiti da smanjimo cijenu struje, jer je preskupa, a imamo dovoljno kapaciteta“, poručio je tada Kurti.

Na tu činjenicu se osvrnuo i poslanik Demokratskog saveza Kosova Driton Selmanaj navodeći da "takvi populisti brinu o narodu samo dok ne dobiju svoj glas, a onda ga uzjašu za vrat".

"U početku su poručili građanima da se ne griju na drva jer to nanosi štetu šumama, onda su vam rekli da se ne grijete na ugalj jer se zagađuje okolina, a onda kada građani ostanu bez ikakvog drugog načina okreću se struji, pa Vlada  poskupljuje energiju 100 odsto", napisao je Selmanaj na Facebooku i dodao da će biti kasno ako se vlada ne zaustavi.

Ministarstvo privrede saopštilo je da je izdvojilo 75 miliona eura za energetske subvencije građanima i privredi, odobravajući predlog Regulatorne kancelarije za povećanje cijene struje.

Prema prijedlogu RUE, nove tarife električne energije, ukoliko budu odobrene, počeće da se primjenjuju od 1. februara 2022. godine i važiće do 31. marta 2023. godine.

Izvor: Kosovo Online