Poslanik koji je bio uzdržan

Jedini poslanik koji je bio uzdržan tokom današnjeg glasanja o Rezoluciji protiv organizovanja referenduma Srbije Driton Selmanaj iz Demokratskog saveza Kosova napisao je da će se u narednim danima i mjesecima videti posljedice nesaradnje Albina Kurtija sa zemljama Kvinte.

On je na Facebooku napisao da iz tri razloga nije podržao pomenutu Rezoluciji i da je današnja sjednica bila nepotrebna i bez sadržaja.

Dodao je da je uvjeren da je ovu sjednicu Kurti sazvao zbog raspodjela odgovornosti, što odražava njegovu nesposobnost.

“Nikada nema potrebe da se Skupština sastaje kako bi podsjetila na ustavne dužnosti koje imaju druge institucije. Ustavne dužnosti premijera, predsjednika i skupštinu su utvrđene i moraju ih svi obavezno sprovoditi, bez potrebe međusobnog podsjećanja", napisao je Selmanaj i dodao da Kurtiju nedostaje integritet prilikom donošenja odluka i da "uveo je Skupštinu u svoj cirkus na potpuno besmislen način".

Naglasio je da će se posljedice nesaradnje premijera Kurtija sa zemljama Kvinte videti u narednim danima i mjesecima.

"Ovo je prvi put u novijoj istoriji Kosova da sve zemlje Kvinte otvoreno budu protiv nas. To pokazuje da je Albin Kurti sa svojim ljudima ozbiljno uticao na komunikaciju i saradnju sa njima. Posljedice ove nesaradnje vidjećemo u narednim danima i mjesecima. Uvjeren sam da je ovo samo početak”, dodao je Selmanaj.

Izvor: Kosovo Online