4.000 eura

Nakon što je analitičar Nexhmedin Spahiu izjavio da predsjednica Kosova Vjosa Osmani ima platu od 4.000 eura, savjetnik predsjednice Bekim Kupina je reagovao, navodići da to nije istina i da je plata predsednice 2.700 eura, prenosi Reporteri.

U objavi na svom Facebook nalogu Nexhmedin Spahiu ističe da predsjednica Kosova ima platu 40 puta veću nego što je najmanja penzije na Kosovu. Naveo je da ona mjesečno prima 4.000 eura, ali da najveću platu na Kosovu ne prima ona, već direktor Penzionog fonda koji, kako navodi Spahiu, mjesečno prima platu u visini od 100 penzija njegove majke.

On je kritikovao visinu plate Osmanijeve, ali je naveo da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prima manju platu od nje, kao i da je razlika između njegove plate i najmanje penzije u Srbiji značajno manja.

Iz Predsjedništva Kosova ističu da je ova objava neistinita.

"Svaka analogija se koleba, ali ova gospodina Spahiua je bez presedana, ona je jednostavno neistinita. Njegova matematika pokazuje nesposobnost da proračuna i da razume situaciju na Balkanu. Plata koju prima predsjednik je 2.700 eura (ne 4000) i ovaj podatak je javan", istakao je Kupina.

On je dodao da predsjednik ima samo jedan izvor prihoda i vodi instituciju u kojoj se maksimalno odgovorno postupa prema novcu poreskih obveznika.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri