Portparol Vlade

Portparol Vlade Kosova Perparim Kryeziu izjavio je da Vlada Kosova prvu godinu vladavine smatra uspješnom i da su ispunjeni svi prioriteti postavljeni prošle godine, prenosi Kosovo press.

Kako kaže za prvih devet mjeseci doneto 489 odluka i usvojeno 119 prijedloga zakona.

"Bila su dva prioriteta -  upravljanje pandemijom i ekonomski preporod. U prioritetu upravljanja pandemijom, ocjenjujem da je Vlada Kosova uradila izvanredan posao u svom upravljanju zbog činjenice da Kosovo danas ima najmanji broj novozaraženih, najmanji broj umrlih, posebno u poređenju sa regionom. Istovremeno ima najveću stopu vakcinacije. Što se tiče ekonomskog preporoda, evidentno je da Kosovo beleži ekonomski rast bez presedana", rekao je on.

Poslanik najveće opozicione stranke Demokratske partije Kosova Ferat Shala ima potpuno drugačije poglede na rad izvršne vlasti i kaže da sumnja u menadžerske sposobnosti izvršne vlasti.

"U stvarnosti, nije ispunjeno nijedno obećanje koje je dato, bilo u partijskoj liniji ili zvaničnoj političkoj kao vlada. Nemamo ispunjenje ni zakonodavnih projekata, odnosno ni zakonodavnog i izvršnog programa. Zabrinuti smo zbog nivoa neodgovornosti i menadžerske nepripremljenosti koje ova vlada ima", rekao je Shala.

Izvor: Kosovapress/Kosovoonline