U narednom periodu

Generalni direktor Univerzitetsko kliničko-bolničke službe Kosova Valbon Krasniqi poručio je da je epidemiološka situacija na Kosovu trenutno stabilna, ali da bi u slučaju pogoršanja, koje može da izazove omikron varijanta koronavirusa, moglo doći do uvođenja novih mjera, prenosi Reporteri.

Krasniqi je izrazio uvjerenje da je Kosovo spremno da se suoči sa eventualnim povećanjem broja novooboljelih od omikron varijante koronavirusa.

"Vjerujem da smo kao Kosovo, ali i kao bolnička služba, dokazali da možemo da budemo organizovani i da možemo da budemo mobilisani da se suočimo sa takvim mogućim talasima", rekao  je Krasniqi za RTV Dukagjini.

On je istakao da nadležne institucije imaju obavezu da prate situaciju i u zavisnosti od toga kakva će epidemiloška situacija biti u narednom periodu, Nacionalni institut za javno zdravlje će po potrebi preporučiti i druge mjere.

"Za sada moramo da istaknemo potrebu sprovođenja aktuelnih mjera koje su u skladu sa situacijom u kojoj se nalazimo", zaključio je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri