Rezultat bez dužeg čekanja

Ministarstvo životne sredine, planiranja, prostora i infrastrukture pokrenulo je projekat e-testiranja za dobijanje vozačke dozvole, a zamjenik ministra Hisen Durmishi kaže da će to omogućiti kandidatima da polažu teorijski dio ispita na kompjuteru i saznaju rezultat bez dužeg čekanja, ali i sprečiti korupciju prilikom sticanja vozačke dozvole, prenosi Ekonomija onlajn.

Durmishi je najavio da će od 5. januara početi implementacija e-testiranja u sedam regionalnih centara Kosova, kao i da je taj projekat odavno pokrenut i da se odnosi na cijelo Kosovo.

"Projekat u oblasti vozačke dozvole olakšaće u mnogome posao, istovremeno će se smanjiti vrijeme čekanja na rezultate teorijskog dijela ispita za vozačku dozvolu, kao i otkloniti dosadašnje tehničke greške", rekao je Durmishi.

Naveo je da je tokom decembra sprovedena faza testiranja projekta u svim regionalnim centrima, a da će od početka januara u svih sedam regionalnih centara u potpunosti biti realizovan.

Durmishi je rekao da se tim projektom eliminiše mogućnost korupcije prilikom izdavanja vozačkih dozvola i objasnio da će svi kadidati polagati teorijski dio ispita na kompjuteru, da će po završetku odmah znati rezultat, a da će server birati pitanja na testu.

"Ne postoji mogućnost da se koruptivnim radnjama obezbedi vozačka dozvola, pa je taj faktor potpuno eliminisan", rekao je Durmishi.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online