Intervju za Glas Amerike

Premijer Albin Kurti, uprkos izuzetno teškoj energetskoj krizi i situaciji sa strujom na Kosovu, nastavio je da hvali svoju Vladu, tvrdeći da je došlo do ekonomskog rasta, prenosi Reporteri.

Kurti je u intervjuu za Glas Amerike rekao da Kosovo već ima mnogo više prihoda od Poreske uprave i carine.

„Na Kosovu su povećani poreski prihodi, imali smo preko 588 miliona poreskih prihoda od Poreske uprave ove godine, dok od Carine Kosova ove godine imamo prihode od milijardu i 320 miliona eura. Poreski prihodi veći su za 26 odsto u odnosu na prethodnu godinu, 12 odsto veći u odnosu na 2019. i 28 odsto u odnosu na 2018. Carine su više za trećinu u odnosu na prošlu godinu, za 17,5 odsto veće nego u 2019. i za 21 odsto veće nego u 2018. godini“, rekao je Kurti.

Prema njegovim riječima otvoreno je i 10.000 novih radnih mjesta. Kurti je rekao da su ovo brojke koje pokazuju da Kosovo ide napred.

„Za razliku od neistinite priče Srbije da je Kosovo propala država, naša vlast pokazuje da i evropske demokratske vrijednosti i društveno ekonomiski napredak Kosovu, ne samo da su moguće, već se dešavaju“, rekao je Kurti.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri