Nakon javnog pisma

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova odbilo je da pruži informacije u vezi sa priznanjem koje je najavio bivši šef kosovske diplomatije Behgjet Pacolli, uz obrazloženje da širenje informacija ozbiljno ugrožava taj proces, prenosi Reporteri.

Iz MSP su pozvali sve da se uzdrže od bilo kakvih radnji koje bi mogle da utiču na proces priznavanja Kosova.

"Ne dajemo informacije o ovoj temi. Ni u konkretnom, ni u sličnim slučajevima, gdje širenje informacija u javnosti ozbiljno ugrožava proces. Pozivamo sve da se uzdrže od bilo kakve radnje koja bi mogla da podri tako krhke procese", navodi se u odgovoru MSP za Gazetu express.

Lider Alijanse za novo Kosovo Behgjet Pacolli uputio je juče javno pismo premijeru Albinu Kurtiju, poručujući mu da je jedna zemlja spremna da prizna Kosovo.

"Poslao sam vam pismo i poruku predsjednika države u kojoj potvrđujem da je spreman (sljedeće nedjelje) da posjeti Kosovo, da završi formalnosti oko priznanja i da razgovara o Vašoj eventualnoj posjeti toj državi", rekao je Pacolli juče u pismu Kurtiju.

Prema njegovim riječima, za ovo priznanje potrebno je samo odobrenje premijera.

"Sve je u redu gospodine premijeru, dugo sam radio na ovom priznanju i očekuje se samo vaše odobrenje. Ja sam, kao i uvijek, na raspolaganju za sve što vam treba u vezi sa ovim priznanjem", zaključio je Pacolli.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri