Najjače oružje

Bivši ministar zdravlja Armend Zemaj poručio je da je aktuelna vlada u oktobru i početkom novembra bila na izgubljenom horizontu u pogledu priprema za upravljanje novim talasom pandemije, prenosi Koha.

Zemaj je podsjetio da je kao poslanik u Skupštini Kosova više puta upozoravao da treba voditi računa o novim talasima korona virusa.

"Odavno sam upozoravao kao poslanik u Skupštini Kosova da moramo biti oprezni sa novim talasom koji se pojavio u cijelom regionu, posebno u evropskim zemljama. Malo je mjesta koja nisu pogođena. Vlada u oktobru i početkom novembra kao da je bila na izgubljenom horizontu u pogledu novih priprema. Sada imamo produktivniji pristup u ovom aspektu i čini se da se stiču iskustva i prati trend širenja zaraze. Voljeli bismo ovo iako vidimo neusaglašavanje stavova Ministarstva zdravlja i novog ministra i ostatka Vlade", rekao je Zemaj za Ekonomija onlajn.

On je dodao da treća doze vakcine treba postane obavezna za sve, dodajući da je najjače oružje u borbi protiv pandemije vakcinacija.

"Uzimanje treće doze će podstaći imunizaciju i olakšati prolazak novog talasa infekcije", rekao je Zemaj.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore