Poslanik VV-a

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje (VV) Armend Muja kaže da će se svim štetnim sporazumima koji budu proizašli iz dijaloga sa Srbijom usprotiviti vlada i skupština, uključujući i konačni sporazum, a da rušenje vlade Albina Kurtija u ime dijaloga može imati velike posljedice, prenosi Ekonomija onlajn.

"U Pokretu Samoopredjeljenje riješili smo prvu dilemu da onemogućimo bilo kroz vladu ili skupštinu donošenje štetnih sporazuma za Kosovo, i tome smo posvećeni i to ćemo sprovoditi do kraja", rekao je Muja.

Zbog toga, kaže, ulažu napore da se preispita implementacija tih sporazuma.

"Pritisak sa kojim se obično suočavamo su štetni sporazumi koje smo nasljedili u prošlosti, a Srbija ih, nažalost, koristi protiv nas. Nasljedili smo štetne dogovore i u drugim oblastima, koji nam često prave muke i u Skupštini. Zato što su sporazumi brzo potpisani i nisu dobro osmišljeni u pogledu unutrašnje funkcionalnosti na Kosovu. Nažalost, mi moramo da se nosimo sa ovim sporazumima", rekao je Muja.

On je naveo da je Kosovo otvoreno za dijalog, dodajući da je u interesu mira Zapadnog Balkana da bude što bliže evropskim vrednostima.

Poslanik PDK Ferat Shala kaže da je Zajednica srpskih opština "jedan od izgovora za Kurtijev mogući odlazak sljedećeg proljeća, ističući da postoje i drugi problemi kao što su energetski, socijalni i ekonomski sa kojima se Kurtijeva vlada suočava i praktično pokazuje da za te probleme uopšte nema rješenja".

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online