Ne treba zanemariti

Odbor za koordinaciju i ocjenu situacije u vezi sa koronavirusom je na sjednici, kojoj je prisustvovao premijer Albin Kurti, ocjenio da je epidemiološka situacija mirna, ali da to ne znači da treba zanemariti zaštite mjere protiv kovida-19 koje su na snazi, prenosi Reporteri.

Kurti je rekao da je sprovođenje mjera protiv kovida-19 hitno pitanje i upozorio da bi prisustvo omikron varijante koronavirusa u različitim zemljama i nepoštovanje važećih mjera moglo da poništi dosadašnja dostignuća u borbi protiv kovida-19.

Ministar zdravlja Rifat Latifi rekao je da će disciplinovano sprovođenje mjera koje su na snazi, koje su proporcionalne postojećoj epidemiološkoj situaciji, imati dva opipljiva rezultata.

"To će nam pomoći da broj oboljelih bude što manji, ne opterećujući bolničko osoblje i infrastrukturu, samim tim smanjiće se troškovi protiv kovida-19, a uticaće i na promociju dalje vakcinacije stanovništva, posebno one kategorije koja iz raznih razloga još nije primila prvu ili drugu dozu vakcine", rekao je Latifi.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri