Nakon Thaçija i Veselija

Vršilac dužnosti predsjednika Organizacije ratnih veterana OVK Faton Klinaku rekao je da se ni Nasim Haradinaj nije sastao sa kosovskom delegacijom u Hagu, prenosi Reporteri.

„Ne samo Hashim Thaçi i Kadri Veseli, već se nisu sreli ni sa Nasimom Haradinajem. Nasim mi je to rekao i kao razlog za odbijanje sastanka sa predstavnicima Ministarstva pravde naveo da oni nisu članovi njegove porodice i nisu tražili zvaničnu posjetu“, rekao je on na ATV.

Ranije je sastanak odbio i nekadašnji predsjednik Kosova Hashim Thaçi uz obrazloženje da je posjeta zvaničnika Ministarstva pravde bila na vrhuncu predizborne kampanje.

„Nisu došli da se zainteresuju za nas, već su htjeli da iskoriste susret sa mnom, u jeku predizborne kampanje na Kosovu. Vlada Kosova nam nije pomogla tako što nam je donela kafu ili pitala da li nas ovdje boli glava. Mi to sami obezbjeđujemo. Njihova pomoć treba da bude u stavovima javnosti, ali su nam upravo tim stavovima naudili koliko su mogli. Osim albanske vlade, niko nam nije pomogao“, rekao je Thaçi albanskim novinarima Meru Bazeu i Filipu Qakuliju tokom posjete pritvorskim objektima u Hagu, na godinu dana od njegovog boravka u Hagu.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri