Vlast je slatka!!!

Čak 11 poslanika u Skupštini Kosova namjerava da zauzme drugu fotelju, na poziciji predsjednika opština nakon nastupajućih lokalnih izbora, piše Lajmi.

Što se tiče političkih subjekata, Samoopredjeljenje ima najviše zakonodavaca koji su ušli u trku za opštinske izbore: Mimozu Kusari-Lilu koja se kandiduje za Đakovicu, Saliha Zibu za Suvu Reku, Adnana Rustemija za Lipljan, Valona Ramadanija za Uroševac i Albana Hysenija koji se kandiduje za gradonačelnika Gnjilana.

Iz Demokratskog saveza Kosova, samo je Anton Quni deo izborne trke, on se takmiči za Prizren.

Besnik Tahiri, poslanik Alijanse za budućnost Kosova, kandidat je za gradonačelnika Podujeva, dok se Beka Berisha iz ove stranke kandiduje za Istok.

Iz Demokratske partije Kosova tri poslanika su odlučili da uđu u ovu trku: Florente Zejnulahu za Podujevo, Bedri Hamza za Mitrovicu i Uran Ismaili za Prištinu, koji je podneo ostavku na mjesto zamjenika, prepustivši mjesto Hysenu Berishi.

Viši istraživač u Demokratskom institutu Kosova Eugen Cakolli izjavio je da poslanici u Skupštini imaju pravo da se kandiduju za gradonačelnike opština, prenosi Lajmi.

Ismailijev potez organizacije koje prate skupštinu vide kao dobar primjer, i po mišljenju Eugena Cakollija tako bi trebalo da se ponašaju svi kandidati, i da tako nešto ne predstavlja pravnu povredu.

Ako ovi kandidati ne uspeju da budu izabrani za gradonačelnika, oni mogu nastaviti da obavljaju funkciju zamjenika, prenosi Lajmi.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi