Uskoro zasjedaju i poslanici

Skupština Kosova počeće da radi u ponedjeljak, sastankom Predsjedništva na kome se očekuje zakazivanje nove sjednice parlamenta kojom će početi jesenje zasjedanje, prenosi Ekonomija onlajn.

Na sastanku Predsjedništva, u ponedjeljak, u 13 sati, biće razmotrene mnoge tačke koje su preostale sa sjednica održanih u avgustu u okviru proljećnog zasjedanja.

Tako će biti razmotreno glasanje o ratifikaciji izmena Međunarodnog sporazuma sa Evropskom investicionom bankom o finansiranju Projekta za rehabilitaciju željezničke pruge 10 i Sporazuma o saradnji između Ministarstva prosvete, nauke, tehnologije i inovacija i Austrijske razvojne agencije za sprovođenje Projekta „Istraživanje i primenjene nauke u visokom obrazovanju.

Među preostalim tačkama dnevnog reda je i glasanje o zahtjevu Odbora za poljoprivredu, šumarstvo, ruralni razvoj, životnu sredinu, prostorno planiranje i infrastrukturu da se promjeni naziv ovog odbora.

Takođe, biće razmotreno i glasanje o godišnjem izvještaju Agencije za upravljanje memorijalnim kompleksima Kosova za 2020.

U sklopu priprema za plenarnu sjednicu Predsjedništvo će raspravljati i o prvom čitanju nacrta zakona o imovinskim pravima stranih državljana i o Agenciji za sprečavanje korupcije, kao i o osnivanju “ad-hok” komisije za izbor kandidata za osam članova iz albanske zajednice i jednog člana iz srpske zajednice u Upravnom odboru RTK-a.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online