Način upravljanja pandemijom

Predsjednik Socijaldemokratske partije Dardan Moliqaj kritikovao je vladu Albina Kurtija zbog načina kojim upravlja pandemijom koronavirusa, podsjetivši ga da se u izlaganju povodom 100 dana vlade pohvalio malim brojem pozitivnih slučajeva.

"Na dan kada je Kurtijeva vlada preuzela vlast imali smo 700 kovid slučajeva. Sto dana kasnije imali smo samo 9 novih slučajeva. Morate ocjeniti naše upravljanje na osnovu te statistike", podsjetio je na Facebooku Moliqaj na Kurtijev nedavni govor.

Dodao je da je na Kosovu poslije 150 dana Kurtijeve vlade 2.110 novozaraženih koronavirusom i četiri smrtna ishoda od posljedica virusa i zaključio da je upravljanje pandemijom, Kurtijevom logikom sakandalozno i da je na vlasti Vlada koja ozbiljno ugrožava živote.

Naglasio je da je za Kurtija zdravlje samo statistika, koja se može iskoristiti za povećanje političke moći. Naveo je da dok broj novozaraženih raste, Kurti šalje ministra zdravlja na lokalne izbore i da nije čudo da ni vakcinacija građana nije uspjela.

"Za 150 dana Kurtijeve vladavine nismo imali projekat ili strategiju za zdravlje i borbu protiv kovida, nismo imali ni ministra zdravlja", zaključio je Moliqaj.

Izvor: Kosovo Online