Policija Kosova

Uprava policije u Uroševcu je na osnovu informacija o manipulaciji ili promjenama u pređenim kilometrima nekih vozila obezbjedila dokaze i podnjela devet prijava za krivično djelo "prevara, utaja carine i falsifikovanje isprava", prenosi Kosovo Press.

"Slučajevi prevare se dešavaju kada poslije carinjenja ili kupovine vozila, neke osobe smanje pređenu kilometražu na vozilu, prije nego što ga prodaju drugoj osobi, čime nanose štetu kupcu. U slučajevima utaje carine, kilometraža se povećava i na taj način izbjegava stvarna vrijednost carinjenja vozila. Regionalni istražni sektor u Uroševcu, u saradnji i koordinaciji sa Osnovnim tužilaštvom u Uroševcu i drugim partnerima, stalno radi na identifikaciji i otkrivanju slučajeva prevare, falsifikovanja i utaje carina", navodi se u saopštenju Uprave policije u Uroševcu.

Policijska uprava poziva građane da o svim slučajevima prevare, falsifikovanja dokumenata i utaje carine, odmah obavjeste policiju, najbližu stanicu ili putem digitalne aplikacije "Prijavi policiji" i na dežurne telefonske brojeve: 192, 0290 326 250 i  0290 322 406.

"Identitet i podaci osoba koje prijave ova krivična dela biće u potpunosti poverljivi", naglašava se u saopštenju.