Bivši premijer Kosova

Bivši premijer Kosova Avdullah Hoti ponovio je sinoć da je aktuelni predsjednik vlade Albin Kurti varao javnost kada je rekao da im nedostaje dokumentacija u vezi sa dijalogom sa Srbijom, prenosu Ekonomija onlajn.

Hoti je istakao da su predali sva dokumenta sa kojima je njegova vlada radila u procesu dijaloga i dodao da je Kurti i ovo pitanje iskoristio da prevari javnost, kao što je to radio i sa ostalim stvarima.

„Predati su svi dokumenti sa kojima je moja vlada mjesecima radila u procesu dijaloga. I obično je u arhivi Vlade imao razna dokumenta do kojih je došla prethodna vlada. Sve što sam uradio u Vladi je zabilježeno. Premijer Kurtije i u ovom slučaju varao kao i za sve ostali, a sada je to svima jasno“, rekao je Hoti na RTV21.

Kurti je prilikom posjete Briselu nedavno izjavio da iz Brisela dobijaju više informacija nego od bivšeg premijera Hotija, u vezi sa pregovaračkim procesom sa srpskom stranom.

„Tačno je da nam nedostaju informacije jer nam nedostaje dokumentacija. Nedostaje dokumentacija, od dosadašnjeg pregovaračkog procesa bilo je mnogo nacrta, mnogo sporazuma, mnogo detalja koje nismo pronašli u kancelariji kada smo se vratili ove godine“, rekao je tada Kurti.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online