Vozač u pritvoru

Dežurni ljekar Kliničko bolničkog centra Uroševac Bajram Ajeti iznio je detalje o strahovitoj saobraćajnoj nesreći u kojoj su četiri osobe izgubile život, a Osnovno tužilaštvo u Uroševcu je saopštilo da je vozač "audija" koji je izazvao nesreću zadržan u pritvoru, prenosi Gazeta Express.

Ajeti navodi da su ljekari na licu mjesta zatekli dva lica sa tjelesnim povredama i četiri osobe koje su već preminule.

"Oko 15.30 časova dobili smo informaciju da se dogodila teška saobraćajna nesreća. Po dolasku na mjesto događaja vidjeli smo da su se dva automobila sudarila. U automobilu marke "Golf" bilo je pet osoba, a u drugom automobilu "Audi" dvije osobe. Na licu mjesta smo zatekli osobe sa teškim povredama i utvrdili smrt još četiri osobe koje su bile u automobilu marke Golf. Ljudi u Audiju zadobili su lakše povrede i pružena im je pomoć u  u Uroševcu, a zatim su pušteni na kućno liječenje. Među četiri osobe koje su izgubile život bili su muškarac od 40 godina, dijete oko 12 godina i dvije žene. Peta osoba ima oko 20 godina i zadobila je brojne prelome i povrede i u stabilnom stanju je poslata na univerzitetsko bolnički centar u Prištini", rekao je Ajeti.

Vozač "audija" je zadržan u policiji na 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanja javnog saobraćaja, saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Uroševcu.

"Jedinice policije, forenzički timovi, saobraćajni vještak i državni tužilac izašli su na mjesto nesreće. Po nalogu tužilaštva osumnjičeni je zadržan 48 sati, zbog krivičnog djela ugrožavanja javnog saobraćaja prema članu 370 Krivičnog zakona Kosova", saopštilo je tužilaštvo.