PK 24 časa

Nemirna noć i prethodni dan što se tiče policijske hronike. Saobraćajne nesreće, od kojih jedna sa smrtnih ishodom, tuče i napadi, uz prijetnju i upotrebu oružjem sa teškim povrijeđivanjem i jednim ubistvom, silovanje, lažne novčanice, krađe i nekoliko preminulih osoba – bilans je širom Kosova.

U Prištini je prekjuče ukradeno vozilo a juče u Glogovcu. U Glogovac je na izvršenje trogodišnje zatvorske kazne upućen i lopov nakon što je uhvaćen prethodno u Kosovu Polju, u čijem su automobilu pronađeni crni kapa, rukavice i alat za razbijanje stakla.

Dvije krađe su se dogodile i u lokalu i kući u Suvoj Reci i Prizrenu. Iz kuće u Prizrenu odnjeti su zlato i novac, nije prijavljena i koja količina.

Takođe više napada i tuča, uključujući i prijetnje oružjem se desilo od juče, među njima jedan i u Sjevernoj Mitrovici.

U Kosovu Polju uhapšeno je jedno lice zbog prijetnji oružjem drugoj. U Prištini su sinoć u dva odvojena slučaja privedena dva lica kod kojih je pretresom pronađen nož. U istom gradu je privedeno još jedno lice, pa pušteno kroz redovan postupak zbog prijetnje vatrenim oružjem drugoj osobi. I u Vučitrnu je u tuči povređeno jedno lice koje je prebačeno u Prištinu, a jedna osoba uhapšena je zbog prijetnje pištoljem, dok je u drugoj tuči nožem povrijeđena još jedna osoba. I ona je poslata u Prištinu na liječenje. U Mitrovici je jedna osoba nasrnula na drugu zbog duga, izvjestila je policija.

U Uroševcu je registrovana "vanredna situacija" i teško povrijeđivanje muškarca koji je upućen na hitno liječenje u Prištinu, ali bez detalja kako je došlo do ranjavanja.

Tri slučaja prijavljivanja smrti su se dogodila, uz ubistvo nožem 60-godišnjaka u Peći i hapšenja dva maloljetnika kojima je i određen 48-časovni pritvor.

U Mučivrcu kod Kosovske Kamenice, suprug je prijavio smrt supruge u blizini kuće. Tijelo je poslato na obdukciju. Preminula osoba pronađena je i u svom stanu u Istoku, te je i ovo tijelo poslato na obdukciju. U selu Mošnice kod Leposavića u reci je pronađena još jedna preminula osoba, čije je telo takođe poslato na obdukciju, a nešto ranije je nestanak brata u istom selu prijavio muškarac. Nije precizirano da li su oba slučaja povezana.

U Semetištu kod Suve Reke je jedna osoba pokušala da se ubije progutavši veću količinu lijekova ali je spašena.

Registrovan je i slučaj silovanja u Gnjilanu od prije nekoiko dana.

Više saobraćajnih nesreća se dogodilo, od kojih jedna i sa smrtnim ishodom u Mališevu. U Suvoj Reci se prevrnuo traktor, upavši u jarak, kada je vozač zadobio lakše povrede

Konačno, prijavljivanje lažnih novčanica su na Kosovu sada već svakodnevica, a lažni euvri su u opticaju od dva u kovanicama, preko 5 do 500. Sada su prijavljeni lažni apoeni od 5 i 50, ponovo u bankama, Kosovu Polju i Prizrenu.