Obećali pa se povukli

Šef poslaničke grupe Pokreta Samoopredjeljnje Mimoza Kusari-Lilja izjavila je sinoć da ukoliko predsjednik Kosova ne bude izabran i ukoliko Kosovo ponovo bude izašlo na birališta, za to će biti krivi poslanici LDK Avdullah Hoti, Agim Veliu i Driton Selmanaj, prenosi Reporteri.

"Vidjeli ste da je u sali bilo 15 poslanika LDK, od kojih je samo njih 12 učestvovalo u procesu glasanja. Ako se ne bude uspješno sprovelo glasanje, historija će se ponoviti i Kosovo će se možda suočiti sa još jednim krugom opštih izbora zbog činjenice da bivši premijer Avdullah Hoti, bivši ministar Agim Veliu i bivši zamjenik premijera Driton Selmanaj odbijaju da učestvuju u procesu glasanja za izbor predsjednika. Njihove izjave u potpunoj su kontradikciji sa njihovim ponašanjem", rekla je Kusari-Lila.

Dodala je i da je jučerašnja sjednica odložena za danas kako bi se obezbedili uslovi za izbor novog predsjednika Kosova.

"Sjednica nije uspjela, jer u prvom krugu glasanja za predsjednika, nije učestvovalo 80 poslanika. Zbog tih okolnosti smo smatrali da je neophodno da se glasanje odloži, kako bismo imali uslove i mogućnosti da pređemo iz prvog kruga u sljedeći krug glasanja", rekla je Kusari-Lila.

Kako je dodala, pojedini poslanici su prije izborne sjednice tvrdili da će obezbjediti kvorum, ali su se na kraju povukli i nisu učestvovali u glasanju.