Imamo podršku

Pokret Samoopredjeljenje vjeruje da će u narednim danima Vjosa Osmani biti izabrana za predsjednika Kosova i isključuje mogućnost izlaska na nove izbore, prenosi Koha.

Kako ovaj medij saznaje iz dobro obavještenih izvora ove nedjelje očekuje se sazivanje sjednice za izbor predsjednika Kosova.

Poslanik Samoopredjeljenja Eman Rahmani rekao je da u stranci posvećeno rade da Vjosa Osmani bude izabrana za predsjednicu Kosova, napominjući da imaju podršku preko 60 poslanika.

"Većina poslanika Kosova treba da izabere predsjednicu Vjosu Osmani. Nadamo se da će poslanici drugih političkih partija savjesno obavljati svoje dužnosti i ostati u sali, uz odluku da li će prijedlog podržati ili ne. Sve što je potrebno je da dođemo u skupštinsku salu i sprovedemo proces za koji smo nadležni i  za koji smo dobili mandat od građana. Ne vidim nikakve prepreke i vjerujem da je pitanje dana kada će se to dogoditi", rekao Rahmani.

On je odbacio mogućnost da Kosovo ponovo izađe na nove izbore, ukoliko predsjednik ne bude izabran.

"Uvjeren sam da neće biti potrebe za novim izborima. Vrlo brzo ćemo dobiti novog predsjednika. Nema potrebe za kompromisima, jer je većina poslanika u skupštini za izbor Vjose Osmani. Zato mislim da neće biti potrebe za komprosom“, dodao je Rahmani.

Za izbor Vjose Osmani ključna može biti podrška njene nakadašnje stranke LDK, o čemu će novo rukovodstvo zauzeti zvaničan stav narednih dana.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore