Glavni javni tužilac

Glavni javni tužilac Aleksander Lumezi imenovao je novog tužioca u slučaju ubistva mladića iz Dečana Agonisa Tetaja, koji je 2018. godine godine ubijen na radnom mjestu, prenosi Gazeta Express.

Naime, Lumezi je reagovao nakon što je Isuf Tetaj, otac ubijenog Agonisa Tetaja, poslao medijima, nevladinim organizacijama i stranim ambasadama na Kosovu, video snimak čina ubistva svog sina, tražeći pravdu, pošto je u ovom slučaju, prekvalifikovano krivično djelo od strane tužioca Agrona Uke, od "teškog ubistva" u "ubistvo iz nehata".

"Kao glavni državni tužilac zabrinut sam i istovremeno spreman da se odmah sprovede pravda. Stoga sam, kako bih sprečio pristrasnost i izbjegao predrasude u slučaju ubistva Agonisa Tetaja, danas odlučio da taj predmet oduzmem od dosadašnjeg tužioca, u okviru svojih zakonskih nadležnosti, i da ga dodjelim drugom tužiocu", rekao je Lumezi.

Kako je dodao, takođe će zahtjevati od pretresnog vijeća da mu dostavi sve neophodne dokaze koji će u potpunosti razjasniti istinu u ovom slučaju.

"Takođe, nakon procene slučaja, svi koji su se eventualno poneli neprofesionalno i koji su kršili zakon, odgovaraće za svoje postupke. Zbog toga je važno za sve i za širu javnost da shvate da državni tužilac ne pravi izuzetak ni za koga, bez obzira na to gdje rade ili sa kim sarađuju", izjavio je Lumezi.

Poručio je porodici nastradalog mladića, ali i svim građanima, da će raditi na tome da pravda bude u potpunosti zadovoljena.

Podsjetimo, dvadesetdevetogodišnji Agonis Tetaj iz sela Donja Luka kod Dečana ubijen je na radnom mjestu u firmi "Gogaj AG" a policija je kao osumnjičenog za ovo ubistvo uhapsila Sh.G. koji je sin vlasnika tog preduzeća, a koji je tada imao 18 godina.

Tokom suđenja, Sh.G. je izjavio da je slučajno ispalio metak koji je usmrtio Tetaja.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express