Povodom pisanja RSE

Povodom pisanja Radio Slobodne Evrope da je radnik obezbjeđenja u Opštini Ranilug Bojan Marković dobio otkaz jer je odbio da glasa za listu Ujedinjena Zajednica, Adrjana Hodžić u razgovoru za Kosovo Onlajn demantuje da ima bilo kakve veze sa ovim događajem uz poziv da se Marković obrati policiji i da se čitav slučaj istraži.

Hodžić ističe da nema nikakve veze sa ovim slučajem.

„To je neistina, zapravo meni je jako žao ako je do nečijeg otkaza došlo. Ja pozivam gospodina koji je ovaj slučaj prijavio medijima da se što hitnije obrati policiji i da se nadležni organi po hitnom postupku pozabave ovim slučajem. Ja odlučno tvrdim da nemam apsolutno nikakve veze sa otkazom gospodina Markovića i od prvog dana svog angažovanja u politici insistiram da glas građana mora biti slobodan“, ističe Hodžić.

Ona je navela da je ovo još jedan vid pritisaka na njenu političku opciju pred donošenje odluke Vrhovnog suda.

„Ovo je još jedna propaganda u nizu, samo što ne znam iz koje kuhinje se servira. Ovo apsolutno nema nikakve veze sa mnom i policija mora da odradi svoj posao i da na kraju oni koji su krivi za ovaj događaj budu kažnjeni“, napominje Hodžić.

Prema njenim riječima listić koji se pojavio u medijima uopšte nije djelo njene stranke.

„Takve stvari nisu uopšte isticane u našoj kampanji. Mi smo ostavili da na građanima bude izbor da odaberu kandidata koji će prema njihovom mišljenju najbolje predstavljati bošnjačku zajednicu. Mi nismo imali takav pristup gdje bi dijelili listiće sa primerom kako treba glasati. Ovo je još jedan linč na našu opciju jer očigledno nismo dobrodošli u parlament Kosova“, zaključila je Hodžić.

Gradonačelnik Opštine Ranilug Vladica Aritonović oglasio se saopštenjem u kom navodi da su ovi navodi samo insinuacije koje imaju za cilj da ruše jedinstvo srpskog naroda koje je iskazano na prethodnim izborima.

„Zbog lažnih i zlonamjernih insinuacija koje prenose neki mediji, imao sam potrebu da reagujem, ne da bih zaštitio sebe, već istinu i instituciju koju vodim. Izmišljotine koje se plasiraju imaju samo jedan cilj, rušenje jedinstva našeg naroda koje je pokazano na posljednjim izborima. Ipak želim da naglasim da opština Ranilug nije zaposlila dotičnog gospodina već privatna kompanija koja ima sopstvene organe odlučivanja i kadrovsku politiku na koju mi ne možemo da utičemo. Kao odgovoran čovjek i neko ko brine o svim svojim građanima apsolutno sam protiv kada bilo ko izgubi radno mjesto u ovom vremenu pandemije“, navodi se u saopštenju gradonačelnika Raniluga.

U razgovoru za Kosovo Onlajn direktor firme „Škorprion“,  koja ima ugovor za obezbjeđenje zgrade opštine Ranilug, Xhevad Emarllohu kaže da je Marković otkaz dobio nakon izveštaja službenih lica ove privatne firme jer nije dolazio na posao.

„Naša firma obezbjeđuje više zgrada i objekata širom Kosova. Kako smo saznali od naših ljudi koji obilaze naše radnike na terenu Marković nije dolazio na vrijeme na posao, kako su mi rekli u noćne smjene nije ni dolazio. Markoviću je ugovor isticao 21. februara i zbog svega navedenog odlučili smo da mu ne produžimo ugovor. On će u skladu sa zakonom biti na platnom spisku naše firme do 21. marta. Nakon ovog periodu on više neće biti naš radnik“. kaže Emerllohu.

Emerllohu kaže da ga je šef obezbjeđenja još ranije obavjestio da Marković ne dolazi na posao.

„Mi smo njemu još 21. februara rekli da on može da radi do 21. marta, od tada se nije pojavio na poslu. Nije nas ispoštovao i to je jedini razlog zašto mu ugovor nije produžen. Nema to nikakve veze ni sa Opštinom niti sa izborima“, zakljućio je Emerllohu.

Izvor: Kosovo Online