Negira kupovinu glasova

Poslije video snimka u kom se tvrdi da je suprug šefice kosovske diplomatije Melize Haradinaj-Stuble, Dardan Stubla kupio glasove za svoju suprugu, on je negirao da je to učinio i naglasio da je slučaj prijavio policiji, prenosi Gazeta Express.

"Ovaj video snimak postavljaju kriminalne grupe koje funkcionišu u službi nečijih ličnih interesa. Poslije šoka koji smo sinoć doživjeli, osjećam se obaveznim da se obratim javnosti. Nisam dio navodne kupovine glasova u Centru za prebrojavanja glasačkih listića (CRC), koja se pominje u objavljenoj video izmišljotini", napisao je Stubla na Facebooku.

Stubla navodi da su te kriminalne grupe, dio prljave parapolitike, koje su pokrenule kampanju kako bi unapredile svoje klanske i grupne interese, "koji pokušavaju da profitiraju ne birajući sredstva, i napadajući integritet cijele porodice i samo da izvrše pritisak na institucije, zatim da rade ono što najbolje rade, da ucjenjuju kroz Skupštinu Kosova".

"Vjerujem i nadam se da će Državno tužilaštvo uskoro otkriti istinu i otkriti prljavštinu koja želi ocrniti moje ime i ime moje porodice", naveo je Stubla.

Stubla je ponovio da nije učesnik, niti je umiješan u izmišljotine u objavljenom videu.

Ukazuje da osoba koja u videu tvrdi da je od njega dobila zadatak i kaže "odradio sam posao", na pitanje gdje ga je upoznao, odgovara "u baru Infin u blizini sjedišta AAK", koji, kako kaže Stubla, ne postoji već više od godinu dana.

"Takozvani ’povjerenik’ tvrdi da je svakodnevno komunicirao sa mnom kako bi me obavjestio o situaciji za koju tvrdi da mi je pomogao, stoga tražim od tužilaštva da potvrdi oblik i sadržaj navodna komunikacija između nas", navodi Stubla.

Prema njegovim riječima, "sljedeća izmišljotina ove kriminalne grupe" je da on kontroliše sve povjerenike koje je AAK poslao u CRC.

"Ali istina je sasvim drugačija jer političke stranke u CRC ne delegiraju povjerenike, već ih regrutuje CRC, odnosno CIK, a ova činjenica je takođe znak njihovog lošeg insceniranja", kaže Stubla.

On je pozvao organe pravosuđa i glavnog tužioca u Prištini Kujtima Munisha, čije se  ime takođe pominjalo u ovom videu, da razjasne istinu.

"Tužba za klevetu koju je prije nekoliko dana najavila moja supruga zbog navodnog vršenja uticaja u CRC biće podneta sudu vrlo brzo", rekao je Stubla.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express