Veliki propust

Infektolog Ilir Tolaj rekao je da su predizborne aktivnosti političkih stranaka na Kosovu razlog za porast broja novozaraženih od koronavirusa, prenosi Reporteri.

Tolaj je istakao i da stranke na predizbornim skupovima nisu poštovale mjere protiv koronavirusa, što je doprinelo značajnom povećanju broja novooboljelih.

"Posljednjih nedjelja zabilježeno je povećanje broja novih slučajeva kovida i to je direktna posljedica predizbornih aktivnosti, jer nisu poštovane antikovid mjere. Ali, ipak mislim da će Kosovo vjerovatno proći ovu fazu pandemije lakše nego zemalje u regionu", rekao je Tolaj.

Kada je riječ o nedostatku antikovid vakcina, Tolaj kaže da su nadležni napravili veliki propust, jer nisu obezbjedili vakcine na vrijeme.

"Kosovske vlasti nisu imale tu viziju da na vrijeme započnu kontakte sa eventualnim proizvođačima vakcina. Napravili su veliki propust i pokazali su da su nemarni i da nisu bili posvećeni zadataku da obezbjede vakcine i na druge načine pored mehanizma nabavke vakcina preko Covax programa", rekao je Tolaj za "EuronewsAlbania".

Izvor: Kosovo Online/Reporteri