Predsjednik VV

Predsjednik Samoopredjeljenja (VV) Albin Kurti obećao je da sa programom njegove stranke ni jedno dijete neće biti ostati gladno i naglasio će porodice sa malim prihodima imati novčani dodatak za svako dijete, prenosi Reporteri.

Kurti je obećao 50 eura po djetetu ako porodica ima godišnji prihod manji od 7.000 eura, 100 eura po djetetu ako porodica ima godišnji prihod manji od 6.000 eura i novčani dodatak od 150 eura po djetetu, ukoliko porodica ima godišnji prihod koji iznosi manje od 5.000 eura.

Lider Samoopredjeljenja je dodao i da će sve porodice primati mjesečne dječije dodatke i to 20 eura za svako dijete mlađe od 2 godine i 10 eura za djecu između 2 i 16 godina. Takođe je obećao otvaranje 160 novih vrtića širom zemlje.

"Član 50 Ustava garantuje zaštitu i brigu za dobrobit naše djece. Porodiljsko odsustvo za roditelje trajaće 12 mjeseci, dok će nezaposlene majke primati 250 eura u prvih šest mjeseci. Ni jedno dijete neće ostati gladno i neće biti ostavljeno. Otvorićemo 160 novih vrtića u cijeloj zemlji, a besplatni obroci biće osigurani za sve učenike od prvog do petog razreda", dodao je Kurti.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri