Ambasada SAD

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država je saopštila da je ponosna što podržava multimedijalnu kampanju za informisanje javnosti „Budućnost je u našim rukama“, koja podrazumijeva aktivno učešće svih građana, prenosi RTK.

„Ova kampanja, započeta u septembru 2020. godine, naglašava kako svi građani koji žive na Kosovu mogu igrati svoju ulogu aktivnim građanskim angažovanjem u izgradnji i obezbjeđivanju mirne, pravedne i prosperitetne budućnosti. Promjena je moguća samo ako građani Kosova uzmu budućnost u svoje ruke i preduzme mjere za promociju promjena“, navodi se u saopštenju ambasade.

Iz ambasade podsjećaju na slogan tokom kampanje, objavljen u decembru, koji glasi „Kažem ne korupciji. Svako Ne ima težinu“.

Korupcija ostaje jedna od najvećih prepreka kosovskom ekonomskom rastu, ulaganju u privatni sektor i stvaranju mogućnosti za zapošljavanje, posebno za mlade ljude, ističu iz ambasade.

„Jednostavnom akcijom, izgovaranjem „Ne“ i odbijanjem da se bave nepotizmom, podmićivanjem i korupcijom, čak i u malom obimu, kao i prijavljivanjem slučajeva korupcije, obični građani mogu imati stvarni i dugoročni uticaj. U borbi protiv korupcije“, navodi se u saopštenju Ambasade SAD.

Kampanja je organizovana na dva službena jezika na Kosovu, albanskom i srpskom.

Izvor: Kosovo Online/RTK