V.d. predsjednika PDK

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije Kosova Enver Hoxhaj izjavio je na konferenciji za medije da će dijaspora u vladi te partije imati rezervisana mjesta u Skupštini Kosova, kao i to da će PDK glasati za Nacrt zakona o budžet za 2021. godinu, prenosi Gazeta Express.

"Napravićemo novi pravni okvir da dijaspora ima rezervisana mjesta u Skupštini Kosova" rekao je Hoxhaj na konferenciji za medije.

Kandidat za premijera u budućoj vladi Kosova rekao je da će na izbornoj listi PDK, tri kandidata za poslanike biti iz dijaspore.

"Na listi PDK naći će se tri kandidata za poslanike koji će biti iz dijaspore. To će biti odvojeni profili i biće članovi Skupštine Kosova", rekao je Hoxhaj.

Obećao da će, ako postane premijer, obnoviti Ministarstvo dijaspore.

"PDK je osnovao ministarstvo za dijasporu, prvi korak nakon našeg povratka u vladu je povratak ministarstva za dijasporu i ministar će biti iz dijaspore. Uplata zelene karte će biti uklonjena iz vlade PDK dok se Kosovo ne pridruži Međunarodnom birou", rekao je Hoxhaj.

PDK će glasati za budžet


Govoreći o Nacrtu zakona o budžetu za 2021. godinu, koji će biti stavljen na glasanje u Skupštini Kosova, Hoxhaj je rekao da će PDK glasati za.

„PDK će glasati za budžet. Želimo da plate na Kosovu imaju ljekari, nastavnici, vojnici i svi ostali. PDK ne želi da građani ostanu bez plata do proljeća sljedeće godine. Izneli smo svoj stav, zalažemo se za budžet“, rekao je Hoxhaj.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express