Tokom posjete Albaniji

Vršilac dužnosti predsjednika Kosova Vjosa Osmani izjavila je, da dok je govorila u Skupštini Albanije, nije primjetila izostanak albanskog premijera Edija Rame i nije pratila medije da bi to znala, prenosi Bota Sot.

"Nisam to primjetila, a nisam ni čitala medije, ali sada znam", rekla je Osmani.

Osmani je otkrila i detalje sastanka sa premijerom Edijem Ramom, koji je održan iza zatvorenih vrata, rekavši da je diskutovano o "mini Šengenu" i zahtjevu da se u Skupštini Albanije usvoji rezolucija o srpskom genocidu na Kosovu.

"Rekla sam ono što kažem i javno, što sam rekla i na ranijim sastancima, da bi regionalna inicijativa 'mini Šengen' bila uspješna trebalo bi da je iniciraju sve zemlje. Tražimo da svi budu uključeni i da se Kosovo konsultuje prije nego što se krene napred. Tražili smo detalje o sporazumu", rekla je Osmani.

Dodala je i da pošto je sastanak bio zatvoren za javnost, nije u redu da komentariše ono što je rekao premijer Rama.

"Vjerujem da ste čuli predsjednika Skupštine i predsjednika Albanije da nemaju ništa protiv i naše ekipe su spremne da nastave sa radom, mislim da je to nešto normalno. Rezolucija internacionalizuje ono kroz šta je Kosovo prošlo", dodala je Osmani.